ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Statelor Unite la București a lansat o procedură competitivă deschisă ONG-urilor românești, prin care acestea vor concura pentru o finanțare în sumă de maxim 25.000 dolari cu care să organizeze un program de educație civică și de promovare a „votului informat” la alegerile prezidențiale de la finalul anului în rândurile cetățenilor de 55-85 de ani din regiunile rurale din sud-estul României, rămase fiefuri ale PSD și după alegerile europarlamentare de luna trecută, scrie profit.ro.
 
Programul va face parte din campania de angajament civic a Ambasadei, sub sloganul „Votul meu contează!”. 

Instituția precizează că ONG-urile care se înscriu în competiție și programul de educație civică pe care câștigătorul sau câștigătorii grantului îl vor elabora nu trebuie să fie afiliate cu sau să promoveze nici un partid politic, ci să se concentreze strict pe educația alegătorilor.