ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul de Externe rus o va convoca pe ambasadoarea Israelului în Rusia, Simona Halperin, în legătură cu unele comentarii "inacceptabile" pe care le-a făcut într-un interviu acordat cotidianului Kommersant, relatează Reuters.

Potrivit MAE rus, Simona Halperin a denaturat poziția de politică externă a Rusiei în interviul acordat cotidianului rus Kommersant, publicat duminică.

"În legătură cu declarațiile publice inacceptabile ale ambasadorului israelian, care denaturează abordările politicii externe a Rusiei și realitățile istorice, Halperin va fi convocată la Ministerul Afacerilor Externe", indică instituția de politică externă de la Moscova, conform TASS.

Diplomația rusă a calificat afirmațiile lui Halperin drept "un început extrem de nereușit" al misiunii sale diplomatice, care a început în decembrie.

În interviu, ambasadoarea Israelului l-a criticat pe ministrul de externe rus Serghei Lavrov pentru minimalizarea importanței Holocaustului și a afirmat că Rusia este prea prietenoasă cu gruparea islamistă palestiniană Hamas.
Moscova critică Israelul

"Israelienii nici măcar nu ar trebui să dea impresia că pot face astăzi orice vor pentru că au suferit în cel de-al Doilea Război Mondial", a declarat Serghei Lavrov în ianuarie într-o conferință de presă în care a făcut bilanțul diplomației ruse pe anul trecut, referitor la războiul din Fâșia Gaza.

"Da, a fost Holocaustul, această crimă teribilă, dar a fost și genocidul tuturor popoarelor Uniunii Sovietice, care au suferit la fel de mult, întrucât reprezentanți ai acestora au fost exterminați în diferite lagăre de concentrare", a afirmat ministrul de externe rus.

Moscova critică Israelul, reproșându-i numărul mare de victime în rândul populației civile în Fâșia Gaza.

Din toamna anului trecut, când a început războiul în Fâșia Gaza în urma unui atac sângeros fără precedent al comandourilor Hamas în comunitățile din sudul Israelului, delegații ale Hamas au vizitat în două rânduri Moscova, fiind primite de emisarul rus pentru Orientul Mijlociu, viceministrul rus de externe Mihail Bogdanov.