ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un ambasador al Qatarului la Cupa Mondială a declarat pentru televiziunea germană ZDF că persoanele homosexuale sunt „bolnave la cap”, în timp ce statul din Golf se pregătește să găzduiască turneul mondial de fotbal în mai puțin de două săptămâni, scrie Daily Mail.

Într-un interviu în direct filmat la Doha, fostul internațional qatarez Khalid Salman a abordat problema homosexualității, care este ilegală în această țară musulmană conservatoare.

Unii fotbaliști și-au exprimat îngrijorarea cu privire la drepturile fanilor care călătoresc la eveniment, în special ale persoanelor LGBT+ și ale femeilor, despre care grupurile de apărare a drepturilor spun că sunt discriminate de legile din Qatar.

Țara se așteaptă la peste un milion de turiști pentru Cupa Mondială.

„Ei trebuie să accepte regulile noastre aici”, a declarat Salman, într-un extras din interviu. 

„(Homosexualitatea) este haram. Știți ce înseamnă haram (interzis)?'”, a spus el.

Când a fost întrebat de ce este haram, Salman a răspuns: „Nu sunt un musulman strict, dar de ce este haram? Pentru că este o boală la cap”

Interviul a fost oprit brusc după afirmația lui Salman.