ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul italian Aldo Giordano, în vârstă de 67 de ani, ar fi contractat virusul cu ocazia vizitei Papei Francisc în Slovacia și Ungaria din luna septembrie, scrie ziarul italian Il Mattino.

La slujbele oficiate de Papă în Slovacia au putut participa numai credincioșii vaccinați.
Il Mattino afirmă că înaltul prelat, care deținea funcția de Nunțiu Apostolic la UE, era vaccinat parțial cu serul experimental anti-COVID:

„Giordano nu își încheiase ciclul de vaccinare și a fost internat la ATI, la clinica universitară din Louvain, Belgia. Starea sa s-a agravat progresiv, până la moarte.”

Cu ocazia unei predici la o slujbă de beatificare, în luna aprilie, pe când era Nunțiu Apostolic în Venezuela, Giordano s-a rugat ca noul sfânt Jose Gregorio Hernandez, un doctor al săracilor, să „mijlocească pentru ca accesul la vaccinuri să poată fi realizat fără dezbinări sau împotrivire”.

Ziarul catolic The Tablet a informat că asupra regimului de la Caracas s-au făcut presiuni pentru a achiziționa vaccinuri de la AstraZeneca, însă președintele  Nicolas Maduro s-a opus de frica reacțiilor adverse.

Giordano nu este singurul înalt prelat catolic care a suferit de pe urma infectării cu coronavirusul.
Pe 11 august, cardinalul Raymond Burke anunța pe Twitter că s-a îmbolnăvit de COVID-19, afirmând la acea vreme că se simte bine și primește „o îngrijire medicală excelentă”.

Însă, după numai o săptămână, starea lui Burke s-a deteriorat în urma unei pneumonii severe, fiind conectat la un sistem de ventilație mecanică.

La vremea respectivă, LifeSiteNews scria că monseniorul Burke nu răspunde la tratamente și că frații săi episcopi, Athanasius Schneider și Carlo Maria Vigano, au făcut un apel către credincioși să se roage pentru vindecare.

Atât Burke, cât și Schneider și Vigano, fac parte din tabăra conservatoare a Bisericii Catolice și se opun liniei progresiste adoptate de actualul Suveran Pontif.
 
Burke și colegii săi și-au manifestat împotrivirea față de utilizarea de celule de fetuși vortați la producerea și testarea vaccinurilor anti-COVID.

În ciuda stării în care se găsea cardinalul Burke, Papa Francisc a găsit de cuviință să lanseze un atac foarte puțin voalat la adresa acestuia, cu ocazia unei conferințe de presă în avionul care îl aducea acasă după vizita în Europa de Est, în septembrie.

„Chiar și în Colegiul Cardinalilor există negaționiști și unul dintre ei, sărmanul, a fost internat infectat cu virusul”, le-a spus Papa Francisc ziariștilor cu binecunoscutul său zâmbet sardonic în colțul gurii.
 

 
O traducere a Vatican News a folosit inițial termenul „negaționiști”, care a fost schimbat ulterior în „anti-vaxxeri”.

„Însă viața este ironică”, a continuat Papa. „Da, nu îmi pot explica: unii zic că este din cauza diferenței de origine a vaccinurilor și că nu au fost testate suficient, și că se tem.”

„La Vatican toată lumea s-a vaccinat, cu excepția unui mic grup aflat în atenție, pentru a ști cum putem să-i ajutăm.”

Între timp, cardinalul Burke s-a însănătoșit.

După moartea lui Giordano, Papa Francisc nu a mai făcut nici un comentariu.

Vatican News, agenția de știri oficială a Sfântului Scaun, l-a descris pe Giordano ca „un om blând și bun, foarte echilibrat și cu o mare inteligență, aflat în serviciul Bisericii și al poporului, chiar și în dificila sa activitate diplomatică”.

Aldo Giordano fusese numit Nunțiu Apostolic pe lângă Uniunea Europeană în luna mai a acestui an.