ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, și-a mutat reședința într-o clădire de lux din Washington. Imobilul are 46 de camere, 8 dormitoare, 8 băi și piscină și este amplasat pe o proprietate de peste 2000 de metri pătrați, pe celebrul Embassy Row, cu o istorie spectaculoasă, informează 4media.info. Chiria: 21.000 de dolari pe lună, transmite și Realitatea TV. Întreținerea? Nici nu vrem să ne gândim! Dacă trage apa în toate cele 8 WC-uri și nu o direcționează să-i umple piscina rămâne statul român fără rezerve de apă. Dar să ne spună „Trabucel” Aurescu, că tot din banii noștri se plătește și colosala notă de plată lunară a lui Muraru.

Noua reședință a ambasadorului Andrei Muraru, de la 3003 Massachusetts Ave NW, Washington DC, a fost construită în 1934 și are 46 de camere, potrivit Washington Post. În anii 1960 și 1970 a fost locuința reprezentantului diplomatic al Iranului în Statele Unite.

Ardeshir Zahedi, căsătorit cu una dintre fiicele șahului Iranului, a fost ambasador în SUA în două mandate: între 1960-1962 și 1973-1979. Era cunoscut în epocă pentru petrecerile grandioase pe care le dădea la Washington, în clădirea Ambasadei, la care au participat vedete de la Hollywood, printre care Elisabeth Taylor sau Barbara Streisend, potrivit National Public Radio. FOTO:

După revoluția din Iran, în care puterea a fost preluată de regimul islamic al ayatolahului Khomeini, atât clădirea ambasadei, cât și cea a reședinței diplomatice au fost preluate de către Departamentul de Stat al SUA. 

Reședința de lux a rămas mulți ani nefolosită. În 2020, a început renovarea sa, care a costat statul american 2,5 milioane de dolari, apoi a fost scoasă pentru închiriat.

Iar anul acesta, acolo s-a mutat ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, din Iași, fostă slugă credincioasă a coruptului Relu Fenechiu. Andrei Muraru este cunoscut acum ca o slugă credincioasă a președintelui Klaus Iohannis, mai scriu sursele citate.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews