ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasarorul SUA la București, Hans Klemm, s-a tratat de curând într-o clinică din România. Acesta a mărturisit însă, într-un interviu, că nu a mers într-un spital de stat, ci a mers la unul privat.

Klemm a spus că medicii din țara noastră sunt profesioniști și bine pregătiți, însă sistemul în general are nevoie de reforme și de stimulente pentru a performa.

„Este o clinică privată și cred că, datorită acestui fapt, e unul din cei mai buni furnizori de servicii chirurgicale din România și probabil că este mult mai bună decât nivelul mediu de îngrijirea disponibil, dar acest lucru indică faptul că, în realitate, sistemul medical din România poate opera la standarde mondiale și este doar o problemă să se asigure că gestionarea sistemului în întregul său, că stimulentele sunt potrivite pentru a asigura funcționarea la acele standarde", a explicat Hans Klemm.

Oficialul american a lăudat eforturile ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în domeniul reformelor, și încurajează viitorul guvern să continue planul tehnocraților.

„Cred că actualul ministru, domnul Voiculescu, s-a dedicat unui program ambițios de reforme. Guvernul Cioloș nu va avea suficient timp pentru a-l implementa, dar reforma este în mod evident necesară. Ajunge să ne referim la faptul că atât de mulți tineri doctori instruiți în România decid să nu practice în țară, ci preferă la plece către alte țări, inclusiv în SUA, cred că indică faptul că mai sunt multe de făcut pentru a reforma sectorul medical. Dacă ne uităm la indicatorii sistemului, România mai are un drum lung de făcut pentru a ajunge din urmă rezultatele din UE", a afirmat Klemm.

Ambasadorul SUA „a avut curaj" să se lase pe mâna medicilor români: „Resursa umană este bine pregătită, însă sistemul în general are nevoie de reforme și de stimulente pentru a performa"