ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Achiziția de rachete Patriot va oferi protecție în cazul atacurilor aeriene agresive nu doar pentru România, ci indirect va contribui și la apărarea țărilor vecine și a întregii Alianțe NATO, a susținut ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, într-un interviu pentru TVR.

Ambasadorul Klemm a declarat că achiziția rachetelor Patriot va avea un „impact profund” pentru securitatea României și pentru NATO. „De fapt, acesta este cel mai performant sistem de armament defensiv. Va oferi protecție în cazul atacurilor aeriene agresive nu doar pentru România, ci indirect va contribui și la apărarea țărilor vecine și a întregii Alianțe NATO. Această măsură face parte din angajamentul României de a investi 2% din PIB pentru apărare, angajament pe care Statele Unite îl susțin cu tărie. Rachetele Patriot nu sunt singurele echipamente pe care România le va achiziționa ca urmare a acestui angajament de a aloca 2%, însă ele reprezintã o componentă vitală a deciziei României de a-și îmbunătăți apărarea”, a declarat Klemm, într-un interviu realizat la Daia, în județul Mureș, unde diplomatul a donat pentru restaurarea a trei biserici.

Întrebat dacă el crede „că există vreun risc ca acest lucru să crească tensiunile cu Rusia”, ambasadorul SUA a răspuns:  „Nu există absolut niciun motiv pentru ca acest lucru să se întâmple, capacitățile pe care România le achiziționeazã sunt strict defensive”.