ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA la București Adrian Zuckerman s-a referit joi, în discursul rostit la Forumul CEO organizat de AmCham Romania, la capacitatea oligarhilor cu legături politice și a baronilor de a controla interesele de afaceri și de a limita competiția pe piața liberă, despre care a afirmat că trebuie să ia sfârșit. Zuckerman a atacat direct PSD, despre care a spus că, prin modificările legislative „a slăbit statul de drept”, lăudând guvernul liberal pentru că s-a angajat să combată corupția.

El a afirmat că privatizarea este necesară și că un mediu de afaceri cu adevărat liber va crea bogăție și prosperitate pentru toată lumea.


”Firmele controlate de guvern nu doar că favorizează practici de business ineficiente, împiedică piața liberă și competiția, dar, mai important, păstrează corupția vie. Doar un mediu de afaceri stabil, predictibil și complet transparent poate atrage investițiile necesare, care să ducă la dezvoltare și să promoveze o economie concurențială. Transparența în afaceri și responsabilitatea sunt primordiale”, a afirmat Ambasadorul SUA la București Adrian Zuckerman, în discursul rostit la Forumul CEO organizat de AmCham Romania.

În opinia sa, România ar beneficia enorm de pe urma vastelor sale resurse naturale, dacă legislația rațională și aplicarea legii ar fi respectate. ”Totuși, foarte puține resurse naturale sunt exploatate sau extrase eficient și economic. Corupția din ultimii 30 de ani a făcut ca pădurile să fie exploatate ilegal, distrugând largi suprafețe de pădure virgină și provocând daune mediului. Un plan eficient și legal de tăiere a pădurilor ar aduce nu numai avantaje economice, dar și beneficii pentru mediu. La fel, extracția de petrol și gaze este la un nivel foarte redus față de cum ar trebui să fie. Legile de funcționare și cele fiscale stabile și de bun simț ar aduce României venituri enorme din gaz și petrol și nu doar ar furniza securitate energetică României, ci ar transforma-o într-un exportator către alte țări europene și mai departe”, a subliniat Adrian Zuckerman.
 
El a afirmat că s-a întâlnit cu mulți miniștri ai guvernului.

”Cu toții au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moștenit în noiembrie 2019. Doar un exemplu, ministrul finanțelor a constatat că guvernul anterior păstra două contabilități paralele și nu plătise cele mai multe facturi pentru servicii prestate de aproape un an. Alți miniștri au găsit condiții similare, proiecte nefinalizate și ministerele golite de oamenii cinstiți care lucrează din greu și care sunt esențiali pentru a conduce guvernul în mod corespunzător”, a relatat ambasadorul SUA.

Zuckerman a mai afirmat că „președintele Iohannis, premierul Orban și miniștrii săi s-au angajat să reconstruiască un bun guvern, să refacă modificările legislative care au slăbit statul de drept, să pună în aplicare o legislație nouă pentru a reduce corupția astfel încât să protejeze toți românii. Poporul român a îndurat destul. ”Acum este momentul ca toți românii, nu doar elita și cei conectați politic, să prospere și să își ridice nivelul de trai”, a conchis Zuckerman.