ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA în România rezistă. Apărător al statului de drept și al DNA, diplomatul american nu ratează nicio ocazie pentru a comenta chestiuni de politică  internă. A făcut-o din nou, la Cluj, unde le-a vorbit studenților români despre ordonanțele guvernului și proteste.

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a vorbit cu studenții clujeni despre „nefericita hotărâre a Guvernului de a face pași înapoi în privința unor prevederi referitoare la corupție" dar și despre „răspunsul extraordinar” al cetățenilor, declară diplomatul, într-un video postat sâmbătă pe pagina oficială de Facebook a misiunii diplomatice în România.

„Am fost la Universitatea 'Babeș-Bolyai', unde am discutat despre evenimentele din România, despre nefericita hotărâre a Guvernului de a face pași înapoi în privința unor prevederi referitoare la corupție, despre răspunsul extraordinar al românilor, care constituie o sursă de inspirație și, din fericire, despre decizia ulterioară a Guvernului de a retrage acea legislație”, declară Hans Klemm în mesajul video,  transmite Agerpres.

Nu este prima ieșire a lui Klemm pe acest subiect. Încă de la izbucnirea prolemicilor legate de OUG13, ambasadorul american declara că ordonanțele de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor Penale  nu sunt oportune pentru că vor conduce la slăbirea statului de drept în România.  Klemm sublinia, de asemenea, că SUA o susțin ferm pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dar și pe președintele Klaus Iohannis și pe reprezentanții instituțiilor judiciare și de aplicare a legii în eforturile lor de consolidare a statului de drept. 

Comentariile sale i-au atras replica fermă a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, care l-a sfatuit pe Klemm să transmită direct oficialilor români ce are de spus, și nu prin diverse canale media. O atitudine destul de rar intalnita in ultimii ani la cei care au detinut portofoliul Externelor.

Pe lângă protestele românilor și legislația anticorupție, Hans Klemm a mai abordat, în discuțiile avute la Cluj-Napoca, teme precum antreprenoriatul și dezvoltarea sectorului IT din România, precizează misiunea diplomatică.