ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Kiev întreprinde acțiuni provocatoare menite să implice Statele Unite și alți membri NATO într-o coliziune frontală cu Rusia, a declarat ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, conform TASS.

Comentând declarațiile politicienilor și parlamentarilor americani, care au cerut să se ofere guvernului de la Kiev ocazia de a folosi arme americane împotriva instalațiilor militare și energetice din adâncul Rusiei, Antonov a declarat:
 
"Astfel de declarații provocatoare sunt extrem de periculoase și nechibzuite. Apelurile lansate de rusofobi înseamnă un singur lucru - o implicare suplimentară a SUA în conflictul din Ucraina de partea regimului agonizant al lui Zelenski".

"Nivelul reacției isterice la succesele noastre pe front crește exponențial la Washington, nu cu ziua, ci cu ora. Politicienii și parlamentarii continuă să ne testeze răbdarea. În fiecare zi auzim noi propuneri de extindere a asistenței militare pentru junta de la Kiev", a declarat Antonotv.
 
"Este evident că Kievul vrea să facă tot ce poate pentru a provoca Statele Unite, precum și alte țări NATO, la acțiuni pripite și a obține o coliziune frontală între Rusia și membrii blocului."

"Aici trebuie să adăugăm și imboldul statelor occidentale de a doborî avioane ale Forțelor Armate ruse", a mai spus Antonov.
 
"Permiteți-mi să subliniez: regimul de la Kiev a încetat de mult timp să mai ceară permisiunea stăpânilor occidentali pentru a purta război împotriva țintelor civile de pe teritoriul rusesc. Raiduri barbare cu ajutorul produselor mortale ale complexului militar-industrial NATO sunt efectuate pe teritoriul țării noastre aproape în mod regulat", a conchis ambasadorul.