ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, a spus că interviul în care generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, avertiza că populația României trebuie să fie pregătită pentru eventualitatea unui război, promovează "isteria militară”, notează Știripesurse
 
Totuși, Kuzmin a afirmat că trebuie prevăzute niște consecințe dacă România invită și mai multe trupe.

Valeri Kuzmin a susținut că avertismentului Șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, potrivit căruia populația României trebuie să fie pregătită pentru eventualitatea unui război, se înscrie în declarația făcută la presiunea liderilor politici care caută să promoveze o isterie militară.

"Ce a spus generalul Gheorghiță Vlad în interviul acordat presei reprezintă o afacere internă a României.

El pleacă de la premisa că cineva amenință România din afară și destul de transparent arată cu degetul spre Rusia.

Rusia nu reprezintă nicio amenințare la adresa României. Dar de îndată ce România invită și mai multe trupe, se declară îngrijorată de serviciul militar, atunci sigur că niște consecințe trebuie prevăzute. Vorbim în mod deschis despre ele, dar în niciun caz nu căutam război.

În ceea ce privește detaliile, sigur, nu este treaba mea să le comentez", a declarat ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin.

"Altfel, ce ați găsit așa de interesant, așa de surprinzător în interviul domnului Vlad Gheorghiță? A fost un interviu obișnuit.

V-am dat exemple similare (cu oficiali militari - n.r.) din Cehia, Polonia, Estonia, Lituania - toate încurajează un fel de isterie militară și sunt împinse și rostogolite de liderii politici.

Sigur, ei (comandanții militari - n.r.) își fac treaba așa cum știu ei mai bine pentru funcția și îndatoririle pe care le au”, a adăugat ambasadorul rus.

Șeful Armatei Române a avertizat că populația civilă din România trebuie să se pregătească de război:

”Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți”, a declarat Gheorghiță Vlad