ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mega Image a fost sancționat cu 10.000 de lei de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru imaginile în care doi șobolani au fost surprinși savurând micul dejun dintr-o gogoașă aflată pe rafturile de servire ale magazinului, conform Știri pe surse.

"Situația a fost semnalată recent în Sectorul 1 al Capitalei, unde au fost surprinse imagini cu șobolani printre produsele alimentare ale unui supermarket. Existând un risc major pentru sănătatea populației, conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) s-a autosesizat și a dispus de urgență un control la punctul de lucru al operatorului economic", a comunicat ANSVSA.


În urma verificărilor, inspectorii DSVSA București au hotărât amendarea Mega Image cu 10.000 de lei , măsură care a condus, ulterior, la suspendarea temporară a activității magazinului, precum și la obligația efectuării operațiunilor de dezinsecție, deratizare și dezinfecție, înainte de a comercialize alte viitoare produse.

După sesizare, a apărut și răspunsul din partea conducerii Mega Image: "Ne dorim să acordăm scuze tuturor clienților noștri în urma incidentului neplăcut petrecut în magazinul nostru din Ion Mincu și să asigurăm pe această cale că intervenim frecvent în magazinele noastre cu soluții de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, mai ales că în anumite zone sunt foarte multe surse externe pe care nu le putem controla. În magazinul menționat, care se află la parterul unei clădiri vechi, ultima deratizare a avut loc în cursul zilei de ieri (marți, n.r.). Pentru că ne dorim să luăm măsuri suplimentare, am închis astăzi (miercuri, n.r.) magazinul și vom acționa cu un tratament de eradicare mai puternic. De asemenea, spațiul din magazin este și va fi în continuare igienizat după fiecare tratament pentru a asigura toate condițiile de siguranță alimentară".

După apariția șobolanilor în magazinul din Sectorul 1, Compania Municipală a Managementul Traficului București a reclamat că rozătoarele au reușit să blocheze o interecție de pe Bulevardul Unirii după ce au ros cablurile de la semafoare.