ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Educația sexuală în școli trebuie să se desfășoare doar cu acordul scris al părinților, potrivit unui amendament la Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului inițiat de parlamentarii PSD, Adrian Solomon și Titus Corlățeanu, cu susținerea deputatului liberal, Robert Sighiartău, informează Libertatea.

Potrivit sursei citate, amendamentul a fost propus, marți, 26 mai, și a primit vot favorabil. Următoarea etapă este votul în plen. 

”Derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copilului, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”, potrivit amendamentului mai sus menționat.

Patru deputați, respectiv deputatul independent Adrian Dohotariu, deputatul USR Cristian Seidler, deputata PNL Mara-Daniela Calista și deputata UDMR Éva-Andrea Csép, scrie Libertatea, au încercat să modifice amendamentul, în sensul ca acordul părinților să nu fie obligatoriu. Reformularea amendamentului a fost respinsă,  însă se dorește reluarea acestei propuneri în plen.

La începutul lunii aprilie, în mijlocul stării de urgență decretată în contextul epidemiei de coronavirus, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede obligativitatea organizării în unitățile școlare a unor programe de educație pentru viață și pentru sănătate, inclusiv educație sexuală pentru copii.

Prof. Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a avertizat, recent, că educația sexuală în școli își dispută un segment de copii, de la 0 la 16 ani. În spatele disputei pe acest segment de tineri există nevoia de atragere a copiilor spre zona LGBT, spre zonele traficului zonele de persoane și anume de copii pentru prostituția de tip infantil și spre pornografia infantilă.