ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bucureștean a anunțat, sâmbătă seară, pe pagina sa de Facebook, că a fost sancționat de Poliție cu 4.500 de lei pentru un mesaj publicat sâmbătă prin care a îndemnat alegătorii la vot împotriva Guvernului. Acesta s-a arătat surprins nu doar de motivul pentru care i-a fost aplicată sancțiunea, ci și de faptul că s-a trezit cu nu mai puțin de patru polițiști la ușă, la numai o oră după ce a publicat mesajul său pe rețelele de socializare, informează telegrama.ro

"Nu am fost sancționat niciodată de Facebook pentru postările mele și nu am avut vreodată contul blocat sau suspendat.

Dar în urmă cu o oră mi-a bătut poliția la ușă, cu un cadou de Moș Nicolae: amendă pentru propagandă.

Contravenția constatată a fost următoarea:

«Susnumitul a continuat propaganda electorală după încheierea acesteia, respectiv a săvârșit această abatere prin postarea în mediul on-line pe rețeaua de socializare Facebook a unui mesaj prin care îndeamnă alegătorii să participe la procesul de votare pentru îndepărtarea de la guvernare a unui partid politic».

M-au întrebat dacă am obiecțiuni. Am scris: «Nu aveam cunoștință că postarea unui mesaj cu conținut politic poate fi considerată contravenție.»

I-am întrebat pe domnii polițiști (au fost prezenți patru) dacă reprezintă contravenție postarea unui mesaj prin care să vă povestesc pățania din seara aceasta și să solicit sfaturi privind calea de urmat. Mi-au spus că nu, așa că sper să nu-mi mai bată iar la ușă. Doamne ferește să devin recidivist...

PS: Am uitat să spun că domnii polițiști au fost drăguți și mi-au dat amenda minimă: 4500 lei...
 
Poliția Capitalei a confirmat aplicarea unei sancțiuni pentru publicarea unui mesaj electoral. "La data de 05.12.2020, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană a postat pe o pagină, într-o rețea de socializare, un mesaj cu conținut electoral, cu recomandarea de a fi votată o anumită formațiune politică.

Persoana a fost identificată și a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente (art. 98, lit. t)", a fost răspunsul transmis de Poliție la solicitarea stiripesurse.ro.

PPS: În comentarii am atașat și documentul (cu eliminarea datelor personale), ca să nu credeți că fac glume de genul acesta... ", a scris Andrei Boceanu.
 
"Dacă tot votezi împotriva PNL-ului și în ciuda lui Iohannis, fă-o cum trebuie...#VoteazăPSD", scrisese tânărul în postarea pentru care a fost amendat.