ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anunțul făcut de Putin săptămâna trecută că forțele nucleare ale Rusiei, care dispune de cel mai mare număr de focoase nucleare, vor fi plasate „în stare de alertă” este „apogeul iresponsabilității”, a afirmat șeful diplomației americane, Antony Blinken, citat de Agerpres.

O astfel de retorică "este periculoasă, se adaugă riscului de confuzie și trebuie evitată", a subliniat secretarul de stat în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Pentagonul a considerat "inacceptabil" anunțul Rusiei, precum și "posibilele schimbări în poziția nucleară care implică cele mai fundamentale arme din arsenalele noastre respective".

În această perioadă de tensiuni, "este fundamental ca Statele Unite și Rusia să țină cont de riscul unei erori de judecată și să se asigure că reduc acest risc", a spus purtătorul de cuvânt, subliniind că Washingtonul dorește astfel "să demonstreze că suntem o putere nucleară responsabilă".

Ieri, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a afirmat la rândul său că „Al treilea război mondial va fi nuclear și distructiv...” intrând în retorica nucleară.

 

La începutul acestei săptămâni, spectrul războiului nuclear a fost ridicat când președintele rus Vladimir Putin a ordonat forțelor strategice de descurajare ale țării sale, care operează o parte din arsenalul nuclear al Rusiei, să fie într-o stare de alertă sporită și apoi de alertă de luptă.

 

Ulterior, propagandistul său preferat de la Rossia 1 a decretat: Rusia poate distruge NATO într-o secundă - submarinele nucleare ale Moscovei au peste 500 de rachete cu focoase nucleare. Kiseliov vrea să vadă lumea chiseliță: „De ce avem nevoie de lume, dacă Rusia nu va fi în ea?”