ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În tot mai multe oraşe din ţară, agenţii de la Poliţia Locală au pornit pe urmele „spărgătorilor de seminţe”. 

Surprinşi în flagrant de poliţiştii locali în timp ce aruncau pe jos cojile de seminţe, doi tineri din Galați au avut de ales: să plătească o amendă de 700 de lei sau să facă asfaltul lună, informează Digi24. Intimidaţi de prezenţa mascaţilor, băieţii au ales a doua variantă.

În peste 400 de cazuri similare, contravenienţii au refuzat să pună mâna pe mătură şi au preferat să plătească amenda. Suma adusă la bugetul local depăşeşte 16.000 de lei.

La Oradea, amenzile pentru cei care aruncă pe jos cojile sunt extrem de piperate: 2.500 de lei.

La Galaţi, cei surprinşi că aruncă pe jos cojile primesc amenzi de până la 700 de lei. Sunt iertaţi numai dacă pun mâna pe mătură şi făraş şi strâng mizeria pe care au făcut-o. Sancţiunea este şi mai dură la Oradea, altă localitate care vrea să scape de „covoarele” de coji de seminţe. Vinovaţii trebuie să plătească până la 2.500 de lei.