ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mesajele de amenințare care au semănat panică în Statele Unite și au dus la închiderea școlilor în câteva state, au fost trimise de pe serverul unui bărbat care acum se află în România. Vincent Canfield, un american de 21 de ani, proprietarul unui site, neagă însă că ar avea vreo legătură cu mesajele de amenințare. Afirmă că în spatele lor se află hackeri.

În California, dar și în alte state, au fost primite mesaje de amenințare, inclusiv la adresa unor școli. Erau semnate Mad Bomber - Atacatorul Nebun - mesaje de genul: „Vom muri toți, în numele lui Allah” sau „Vom detona bombe cu ajutorul telefoanelor mobile - veți pieri în bombe cu napalm”.

Vincent Canfield, proprietarul serverului de pe care au plecat mesajele care au pus pe jar toată America, se află în România, unde a venit - spune el - pentru că viața e mai ieftină și femeile sunt frumoase, informează tvr.ro.

Autoritățile americane i-au cerut o serie de lămuriri, l-au citat pentru declarații. A răspuns la o parte dintre solicitări.

Presa americană comentează că Vincent Canfield nu pare terorist - însă rugat de un post american să-și trimită o fotografie, a răspuns cu o poză în care ține două puști.

Canfield spune că are o bănuială în legătură cu cine ar fi postat mesajele, care au fost trimise de pe serverul din Germania, de pe care el își administrează site-ul pe care îl are. Canfield și-a luat avocat - nimeni altul decât apărătorul lui Edward Snowden.