ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon și de la Universitatea din Pittsburgh, care au analizat mai mult de 5 milioane de răspunsuri la sondaje în funcție de o serie de detalii demografice diferite și au clasificat persoanele ezitante în privința vaccinurilor în următoarele categorii:

Pe primul loc, cei mai ezitanți americani, sunt cei care au doctorat. Apoi, cei care au liceu sau mai puțin, iar pe locul trei sunt cei care au facultate.

„Din cunoștințele noastre, niciun alt studiu nu a evaluat educația cu acest nivel de precizie, ceea ce a fost posibil datorită dimensiunii neobișnuit de mari a eșantionului (> 10.000 de participanți cu doctorat). Este necesară o investigație suplimentară asupra ezitării în rândul celor cu doctorat.”

Aproximativ 50% dintre persoanele din toate categoriile ezitante sunt îngrijorate de efectele secundare.

Cei care „sunt siguri” că nu vor face un vaccin au motivat, de regulă, că nu au încredere în vaccin sau că nu au încredere în guvern.

Cei care au spus că lipsa de încredere este un motiv pentru care nu au fost vaccinați par să aibă îndoieli doar cu privire la vaccinul anti-Covid, nu la cele pentru alte boli.

Mulți spun că ezită pentru că „așteaptă să vadă dacă este sigur”, concluzionează studiul citat de Știripesurse.