ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


The Washington Post, una dintre cele mai populare publicații de peste Ocean, a dedicat un amplu articol României.

Jurnaliștii americani s-au arătat impresionați de Valea Oltului, de Transfăgărășan și de frumusețea Parcului Național Cozia, precum și de mânăstirile din județul Vâlcea.

Într-un articol publicat la începutul acestei luni și intitulat „Rapsodia română – explorând o destinație nepromovată din Europa de Est”, jurnaliștii americani spun că au avut o călătorie de vis în județul Vâlcea, pe care îl consideră una dintre cele mai frumoase zone din țara noastră. 

Vizita a durat 4 zile și a avut loc toamna trecută, dar reportajul a fost difuzat recent.

Jurnaliștii americani și-au început traseul în Parcul Național Cozia și au vizitat mănăstirile de pe Valea Oltului, s-au bucurat de drumeții pe cărările de munte, unde au văzut animale sălbatice și au privit de la înălțime „valea strălucitoare a Oltului". 

A urmat o vizită la Curtea de Argeș, apoi drumul a continuat pe deja celebrul Transfăgărășan până la Cetatea Poenari, din județul Argeș, amintind de Vlad Țepeș. 

„Călătoria noastră de patru zile în România ne-a dezvăluit un peisaj fermecător, pașnic și variat, cu memorabile note culturale, spiritualitate și frumuseți naturale la fiecare pas. De asemenea, ne-a întrecut așteptările și în altă privință, aceea a prețurilor scăzute, iar când ne-am îndreptat spre casă, vampirii au fost ultimul lucru la care ne-am gândit", au concluzionat jurnaliștii americani.