ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce autoritățile sanitare trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele pe care le prezintă varianta Delta COVID-19, care se răspândește rapid, până la 73% dintre americanii nevaccinați au declarat că sunt de părere că riscul este exagerat, potrivit unui nou sondaj, informează Newsweek.

Sondajul, realizat de ABC News/The Washington Post și publicat duminică, a relevat că 30% dintre americani au declarat că nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului și că în mod sigur sau probabil nu vor face acest lucru în viitor.

Din acest grup, 73 la sută au declarat că sunt de părere că riscurile variantei Delta sunt supraevaluate de către guvern, în timp ce 79 la sută au considerat că au un risc mic sau deloc de a se îmbolnăvi din cauza coronavirusului. 

Sondajul a fost realizat în perioada 27-30 iunie pe un eșantion național de 907 adulți. Marja de eroare a eșantionului a fost de plus sau minus 3,5 puncte procentuale.

Rezultatele sondajului vin pe fondul avertismentelor președintelui Joe Biden și ale experților în sănătate din țară, potrivit cărora varianta Delta, cunoscută și sub numele de B.1.617.2, este mai contagioasă decât alte tulpini de COVID-19 și, prin urmare, reprezintă un risc mai mare pentru persoanele nevaccinate.

Medicul chirurg general al SUA, Vivek Murthy, a declarat vineri că varianta Delta "se dublează aproape la fiecare două săptămâni" și a avertizat că se va răspândi probabil rapid în zonele din țară în care ratele de vaccinare sunt scăzute.

"Avem unele părți ale țării noastre care au rate de vaccinare de 70 la sută, 80 la sută. Avem altele care sunt sub 30 la sută în anumite părți ale regiunii lor. Așadar, sunt îngrijorat de acest lucru, pentru că asta înseamnă că există unele părți ale țării noastre care sunt expuse unui risc semnificativ, în timp ce altele sunt relativ sigure", a declarat el în timpul unui interviu acordat PBS NewsHour.

Directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a declarat la începutul acestei săptămâni că aproximativ 25 la sută din toate cazurile de COVID-19 din SUA sunt acum rezultatul variantei Delta. Walensky a adăugat că aproximativ 1.000 de comitate din întreaga națiune au rate de vaccinare sub 30 la sută, ceea ce le va expune la un risc mai mare de răspândire a bolii.

"Nu sunt îngrijorat că va exista o epidemie majoră, cu alte cuvinte, că vom avea o altă epidemie la nivel național, dar sunt îngrijorat că se vor pierde vieți", a declarat Biden.

Ca răspuns la varianta Delta, coordonatorul campaniei de vaccinare de la Casa Albă, Jeff Zients, a anunțat desfășurarea echipelor de intervenție rapidă COVID-19 pentru a limita virusul și a contribui la creșterea ratelor de vaccinare în întreaga țară.

Potrivit CDC, 157 de milioane de americani, adică 47,3 la sută din populație, sunt complet vaccinați împotriva COVID-19, iar un total de 67 la sută dintre americani au primit cel puțin o doză de vaccin.