ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Solicitanții de pașapoarte americane vor putea de acum înainte să aleagă dacă se identifică ca bărbat sau femeie și nu vor mai avea nevoie de un certificat medical în cazul în care alegerea lor diferă de sexul înscris pe alte documente, cum ar fi certificatul de naștere, a anunțat miercuri secretarul de stat Antony Blinken, potrivit NY Post.

Blinken a mai spus că Departamentul va oferi în curând solicitanților opțiunea de a se descrie pe pașaportul lor ca fiind "non-binari, intersexuali și neconformi cu genul", deși a adăugat că implementarea acestei schimbări va dura ceva timp din cauza unor "actualizări ample ale sistemelor".

Potrivit lui Blinken, aceste mișcări reprezintă un alt pas "spre asigurarea unui tratament corect al cetățenilor americani LGBTQI+, indiferent de genul sau sexul lor". Cel mai înalt diplomat american a adăugat că a anunțat această mișcare "după consultări considerabile cu guverne similare care au întreprins schimbări similare".

Uniunea Americană pentru Libertăți Civile a salutat demersul de a adăuga o a treia opțiune de identificare a genului.

"Îmbunătățirea accesului la pașapoarte corecte va avea un impact atât de profund asupra vieții persoanelor trans, intersexuale și non-binare din întreaga țară", a declarat într-o declarație Arli Christian, strateg de campanie la ACLU. "Acum, oamenii vor putea să completeze o cerere de pașaport și să indice M, F sau X - oricare dintre acestea este cea mai potrivită pentru ei.

În ciuda unui val de legislație anti-trans plină de ură în acest an, persoanele trans, non-binare și intersexuale știu cine suntem și avem nevoie de recunoașterea a ceea ce suntem - nu de permisiune", a adăugat Christian. "Acțiunea de astăzi demonstrează un prim pas important în realizarea unei politici la nivelul întregului guvern pentru acte de identitate corecte."

Anunțul de miercuri a fost cea mai recentă recunoaștere a comunității LGBTQ de către Blinken. În aprilie, el a autorizat misiunile diplomatice americane să arboreze steagul Pride, în culorile curcubeului, pe același catarg cu steagul american la ambasadele și consulatele din întreaga lume. Săptămâna trecută, Blinken a anunțat că Departamentul de Stat va arbora steagul "Progress" - care încorporează un chevron negru, maro, albastru deschis, roz și alb în designul steagului mândriei - pentru prima dată în istorie pentru a marca Luna mândriei.

"Noi (...) apreciem angajamentul nostru continuu față de comunitatea LGBTQI+, care ne va informa abordarea și pozițiile noastre pe viitor", a declarat Blinken. "Prin această acțiune, îmi exprim angajamentul nostru de durată față de comunitatea LGBTQI+, astăzi și în viitor."