ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul devenit acum politic și iscat pe tema ascunderii unui număr mai mare de morți Covid este doar o perdea de fum și o diversiune penibilă. Bomba din spatele raportării cifrelor este cu totul alta. Aceea că medicii au refuzat să declare morții din alte cauze ca fiind decese Covid, rezultând, astfel, o cifră de sub 300 de pierderi cauzate de noul SARS-Cov-2.

Bâlbâielile și absența unui sens al raportărilor deceselor Covid, date publicității de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, au o explicație cât se poate de pertinentă. Nimeni nu a înțeles care este problema și de ce cifrele diferă, după tot scandalul politic care acuza ascunderea numărului real al morților, care ar fi fost, vezi Doamne, mai mare cu câteva mii. În fapt, dacă citești raportul prezentat de ministrul Ioana Mihăilă, o înșiruire de date contradictorii și explicații aiuristice, este clar că nu ai cum să înțelegi nimic.

Singurele cifre, mascate, cumva, de alte cifre, fără nicio relevanță sau legătură, sunt cele ale deceselor cu diagnostic secundar Covid și cele ale deceselor cu diagnostic principal Covid. Iar acestea arată că, pe tot parcursul anului 2020, doar 227 de români au decedat din cauza Covid, restul, de 25.875, au avut ca diagnostic secundar Covid. Ce înseamnă acest lucru? Că oamenii au murit din cauza altor boli, dar că, în subsidiar, au fost depistați pozitiv la testul Covid, a declarat Claudia Marcu pentru Ziarul Național. 

Continuarea poate fi citită AICI