ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timpul protestelor de la clădirea Capitoliului din 6 ianuarie, printre cele 5 persoane care au murit se afla și Ashli Babbit, veterană a forțelor aeriene americane. Ea a fost împușcată de un ofițer al Poliției Capitoliului SUA. Cu toate acestea, comportamentul câtorva indivizi din apropierea locului confruntării violente sugerează că a fost vorba de o acțiune coordonată a agitatorilor. Pentru a afla mai multe despre ce s-a întâmplat, reporterul Epoch Times Joshua Philipp a intervievat-o pe jurnalista independentă japoneză Masako Ganaha.
 
Analista japoneză a privit din mai multe unghiuri filmarea cu grupul de persoane din fața porților baricadate din Capitoliu, grup din care făcea parte și Ashli Babbit, veterana împușcată de polițiștii din interior în momentul în care protestatarii au reușit să spargă geamurile ușilor. Unul dintre artizanii acestui moment a fost un bărbat cu caschetă, care a contribuit la spargerea geamurilor ușilor, ca mai apoi să fie văzut în spatele polițiștilor schimbându-și hainele liniștit dar rapid și punându-le în rucsac pe cele vechi, de unde se poate deduce că era un infiltrat printre suporterii lui Trump, care a părăsit locul după ce a îndeplinit misiunea deschiderii porților. Un al doilea era un tânăr de culoare care îi instiga pe protestatari să avanseze în clădire pentru a se ciocni cu forțele de ordine. Tot el a ieșit imediat în fața presei strigând că veterana neînarmată, împușcată de polițiști a murit, deși la acel moment ea nu decedase și existau șanse să fie salvată. Dar cel care s-a dovedit a fi militantul ANTIFA John Earle Sullivan era infiltrat printre trumpiști cu scopul de a inflama emoțional și a incita la ceea ce mai târziu mediile de stânga au numit „rebeliune” și „terorism domestic”.
 
„Această tactică nu este nouă pentru mine, cu singura diferență că în Japonia cetățenii nu au dreptul de a purta arme. Deși situația arată diferit, și noi avem activiști de stânga mai ales în Okinawa, unde locuiesc eu. I-am observat pe acești activiști făcând lucruri stranii, încercând să îi enerveze pe polițiști și să îi implice pe localnici (în scandal - n.red.). Folosesc tactica învrăjbirii, Divide et impera. Acestea sunt tactici internaționale. Am văzut același lucru în Okinawa și în Washington D.C., în Statele Unite. Am fost foarte șocată să urmăresc filmarea, dar m-am gândit că trebuie să le pot relata japonezilor ce s-a întâmplat. 

Ceea ce am văzut în filmarea din clădirea Capitoliului... nu spun că toți cei care au pătruns înăuntru sunt activiști ANTIFA sau că nu e nici unul, pentru că aici nu putem judeca în termeni de alb și negru. Am văzut însă foarte limpede că cei care erau în fruntea mulțimii și care agitau mulțimea nu erau suporteri ai lui Trump. Cred că aveau un plan și și l-au dus la îndeplinire. Nu cred că multă lume a stat să analizeze filmările și nu toți au avut acces la filmarea care trebuie, din cauză că rețelele de social media au blocat materialul. Eu am fost norocoasă că am putut să obțin acele înregistrări”. Tactica practicată de ei este ca agitatorul să devină ulterior martorul care să relateze către presa centrală propria versiune despre cele întâmplate, iar presa să o preia pe aceea fără să mai analizeze faptele sau să dea detalii despre acel martor. Astfel încât oamenii primesc o relatare inexactă despre evenimente, care să reflecte interesele detractorilor protestului și nu al participanților onești. Până la urmă, oamenii „informați” prin aceste mijloace sunt opriți de la a afla adevărul, consideră jurnalista independentă Masako Ganaha.

„O lume întreagă privește spre aceste evenimente și noi cu toții ar trebui să știm care este adevărul. Doar apoi putem trece la a ști ce să gândim, ce să decidem, ce să vorbim și ce să facem în continare. Pentru asta avem nevoie să știm adevărul”, concluzionează invitata lui Joshua Philipp.
 
AICI PUTEȚI URMĂRI ANALIZA FILMĂRILOR:

 

Puteți urmări mai multe relatări și interviuri în producția Crossroads (răscruce de drumuri) a site-ului de presă Epoch Times. Vă puteți abona la Crossroads pe Facebook și YouTube. Jurnalistul poate fi urmărit și pe Twitter