Înlocuitoarea interimară a lui Koveși la șefia DNA renunță la mandat. Anunțul a fost făcut de Tudorel Toader, după ședința Secției pentru Procurori a CSM. Toader a declarat că Anca Jurma a anunțat, prin intermediul unei scrisori transmise Secției pentru procurori a CSM, că nu mai vrea să continue mandatul interimar la conducerea DNA. 

„Secția nu avea decât să ia act de voința dânsei, de retragere a acordului și vom vedea ce va decide secția în ședința următoare. Va fi alta propunere, secția se va întâlni joia viitoare. Acordul de voițăa este o chestiune strict personală. Dânsa e cea mai în măsură să zică în ce condiții și-a exprimat acordul și în ce condiții l-a retras”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Această decizie surprinzătoare a Ancăi Jurma ar putea veni în urma apariției în public a înregistrării dialogului dintre șefa interimară a DNA și procurorul Florentina Mirică, dialog care a avut loc la sfârșitul lunii octombrie. Și în care Anca Jurma caracteriza, într-un mod brutal, pe oamenii aflați în subordinea sa: „Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! Ca șoarecii! Cum îi vezi: oileu!”, conform înregistrării.

Pe de altă parte, apariția în public a acestei înregistrări a fost văzută și ca o modalitate de a găsi un motiv pentru schimbarea Ancăi Jurma de la șefia DNA, pentru a face loc unui procuror preferat de Laura Codruța Kovesi.

Imediat după apariția înregistrării, procurorul general Augustin Lazăr a sesizat Serviciul de îndrumare și control pentru a efectua anumite verificări cu privire la înregistrare.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.