ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Defrișările ilegale, un subiect fierbinte care pare să ia proporții. Rise Project a realizat un documentar despre mafia trasfrontalieră a pădurilor care îmbogățește firma austriacă Schweighofer.

Ce-a fost odată pădure pare acum un cimitir de soldați necunoscuți care înghite încet nordul României și vestul Ucrainei. Adică, cea mai mare pădure virgină din Europa și speciile ei protejate.

Filmul documentar Clear Cut Crimes realizat de Rise Project durează 42 de minute și a fost filmat timp de un an în Munții Carpați.

Investigația Rise Project urmăreste banii, trece prin toate etapele tranzacțiilor financiare cu păduri seculare, studiază anatomia acestor afaceri de sute de milioane de euro și localizează corupția sistemică ce anuntă dezastrul.

Banii circulă în logică de cartel, iar cartelul e format din oameni și corporații. Principalul beneficiar: grupul austriac Holzindustrie Schweighofer, arată Rise Project. Ei sunt centrul de gravitație al cartelului și procesează mai mult lemn decât poate fi tăiat legal în România.