ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un număr de 72 de arme de foc și peste 3.000 de piese de muniție au fost confiscate în urma unei percheziții la domiciliul actorului francez Alain Delon, a anunțat marți parchetul, care a deschis o anchetă pentru deținere ilicită de arme, informează AFP, conform Știripesurse.

Actorul în vârstă de 88 de ani, grav bolnav, nu ''beneficia de nicio autorizație care să-i permită să dețină o armă de foc'', a subliniat procurorul Jean-Cédric Gaux într-un comunicat.

A fost totodată constatată ''existența unui poligon de tir pe proprietate'' cu prilejul percheziției, a precizat magistratul.

Percheziția a avut loc joia trecută ca urmare a unei sesizări formulate de judecătorul de tutelă pe 8 februarie: mandatarul însărcinat cu protecția judiciară a lui Alain Delon a constat cu prilejul unei vizite că actorul deținea o armă de foc, a explicat magistratul.

Printre cele 72 de arme găsite la domiciliul lui Alain Delon se regăsesc unele de ”categoria A” - din care fac parte unele arme de foc și materiale de război - și ”categoria B” - arme de tir sportiv și în caz de risc profesional.

Deși a apărut foarte rar în filme după finele anilor 1990, Alain Delon a ținut primele pagini ale ziarelor în vara lui 2023 când cei trei copii ai săi au depus plângere împotriva îngrijitoarei actorului, Hiromi Rollin, prezentată câteodată drept partenera acestuia, și pe care o suspectau de abuz împotriva unei persoane vulnerabile.

În vârstă de 88 de ani, Alain Delon a fost plasat, pe motive medicale, sub protecție judiciară la mijlocul lunii ianuarie.

El poate în continuare să întocmească o serie de acte, cu excepția celor mai importante, care sunt încredințate unei terțe părți, cum ar fi vânzarea unei proprietăți. În cadrul sistemului de protecție a justiției, persoana în cauză poate efectua singură toate actele, cu excepția celor mai importante, care trebuie încredințate unui mandatar desemnat, cum ar fi vânzarea unui imobil.