ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ancheta privind suspiciuni de corupție care îl viza pe Didier Reynders, candidatul Belgiei pentru postul de Comisar European, a fost clasată, a anunțat vineri parchetul din Bruxelles.


„Afacerea a fost clasată fără urmări pentru că nu există nicio infracțiune”, a declarat pentru AFP Willemien Baert, purtător de cuvânt al parchetului, care confirmă un anunț anterior al lui Didier Matray, avocatul lui Reynders, relatează Agerpres.

Didier Reynders urmează să fie audiat miercuri, 2 octombrie, în comisiile de specialitate ale Parlamentului European (PE), care are ultimul cuvânt în procesul de nominalizare a viitorului executiv european, care va intra în funcțiune de la 1 noiembrie.

El urmează să răspundă întrebărilor eurodeputaților din două comisii parlamentare, Afaceri juridice și Libertăți civile, competente pentru portofoliul său de comisar, care va include justiția și statul de drept.
Pe 14 septembrie, cotidienele belgiene L’Echo și De Tijd au anunțat că au aflat de acuzațiile împotriva lui Didier Reynders care au constrâns parchetul din Bruxelles să deschidă o anchetă preliminară.

Parchetul a confirmat informația, în timp ce Didier Reynders, citat de agenția Belga, a dat asigurări că nu știe despre o astfel de anchetă. Acuzatorul lui Reynders este un fost agent al Siguranței de stat, serviciile de informații civile din Belgia.

El a raportat poliției că are cunoștință de plata unor mite cu prilejul atribuirii unor contracte publice la care au fost asociate serviciile ministrului, dar fără a aduce dovezi.