Ancheta privind suspiciuni de corupție care îl viza pe Didier Reynders, candidatul Belgiei pentru postul de Comisar European, a fost clasată, a anunțat vineri parchetul din Bruxelles.


„Afacerea a fost clasată fără urmări pentru că nu există nicio infracțiune”, a declarat pentru AFP Willemien Baert, purtător de cuvânt al parchetului, care confirmă un anunț anterior al lui Didier Matray, avocatul lui Reynders, relatează Agerpres.

Didier Reynders urmează să fie audiat miercuri, 2 octombrie, în comisiile de specialitate ale Parlamentului European (PE), care are ultimul cuvânt în procesul de nominalizare a viitorului executiv european, care va intra în funcțiune de la 1 noiembrie.

El urmează să răspundă întrebărilor eurodeputaților din două comisii parlamentare, Afaceri juridice și Libertăți civile, competente pentru portofoliul său de comisar, care va include justiția și statul de drept.
Pe 14 septembrie, cotidienele belgiene L’Echo și De Tijd au anunțat că au aflat de acuzațiile împotriva lui Didier Reynders care au constrâns parchetul din Bruxelles să deschidă o anchetă preliminară.

Parchetul a confirmat informația, în timp ce Didier Reynders, citat de agenția Belga, a dat asigurări că nu știe despre o astfel de anchetă. Acuzatorul lui Reynders este un fost agent al Siguranței de stat, serviciile de informații civile din Belgia.

El a raportat poliției că are cunoștință de plata unor mite cu prilejul atribuirii unor contracte publice la care au fost asociate serviciile ministrului, dar fără a aduce dovezi.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews