ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Mai multe persoane din București au fost anunțate în cursul zilei de joi că au rezultat pozitiv pentru COVID-19, după ce au efectuat testul la Centrul Caraiman din București. Potrivit România TV, sms-urile ar fi ajuns la mai multe persoane din cauza unui atac cibernetic. Hakerii ar fi spart baza de date a unității medicale și i-ar fi anunțat pe mai mulți pacienți că au fost testați pozitiv pentru COVID-19, chiar dacă aceștia primiseră un rezultat negativ sau nu efectuaseră un test în unitatea medicală.
 
Potrivit sursei citate mai sus, „instituția s-a confruntat în această dimineață cu un atac cibernetic”. Baza de date a unității medicale a fost spartă, iar pacienții care au beneficiat de servicii în cadrul centrului, au primit mesaje care îi anunțau că au un rezultat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.

„În cursul acestei dimineți, un număr destul de mare de pacienți ce au frecventat serviciile medicale din cadrul complexului au primit un sms, prin care li se comunica rezultat pozitiv la analiza testului COVID. O parte din acești cetățeni, care au primit sms de la un număr scurt, format din 4 cifre, au făcut testul COVID la cerere, gratuit în cadrul centrului, o parte dintre ei au beneficiat doar de servicii medicale, precum cardiologie, urologie, ORL, sau chiar serviciile de fizioterapie și kinteoterapie, nerealizând niciun test de COVID în cadrul centrului.”, a explicat Livia Gomes, directorul Centrului Multifuncțional Caraiman din București.

Referitor la numărul persoanelor care s-au testat pentru infecția cu noul coronavirus la Centrul Caraiman, directorul a explicat:

„Numai de luna aceasta avem un număr de 4.000 de pacienți, iar restul, vorbim de câteva mii de la începutul pandemiei, unde s-au făcut teste în cadrul centrului. Oamenii deja au intrat în panică, au sunat pe telefoanele de la centru, mulți dintre ei având și numărul meu personal m-au sunat și mi-au redirecționat acest sms, eu făcând tot ce mi-a stat în putință să îi liniștesc, să le psun că este doar un sms fake, un sms mincinos. Cei care au efectuat testul să ia drept bun testul primit sub formă scrisă, de la personal, confidențial au primit acel test, iar ceilalți, care nu au efectuat testul, i-am liniștit că nu au de ce să intre în panică”, a adăugat directorul Centrului Caraiman din Capitală, Livia Gomes, pentru sursa citată mai sus.