ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Europeană a Drepturilor Omului(CEDO) va fi anchetată după ce Adunarea parlamentară a Consiliului Europei a anunțat că independența judecătorilor de la Strasbourg este pusă sub semnul întrebării după ce s-a aflat că mai bine de 20 de judecători din cei 100, au legături cu ONG-urile sorosiste, informează evz.ro

Indepedența CEDO poate fi pusă la îndoială de documentul elaborat de Centrul European pentru Drept și Justiție, care demonstrează că o parte din judecătorii Curții au avut legături cu Fundația Open Society întemeiată de George Soros. Grupul de experți ai Consiliului Europei, care vor ancheta CEDO, au timp până în 2024 să demonstreze dacă politica dusă de Curte a fost sau nu echidistantă.

Deși CEDO are un rol crucial în confirmarea sau corectarea deciziilor luate, în primă fază, de instanțele europene, cercetarea arată că un sfert dintre judecătorii permanenți care au lucrat în cadrul Curții de la Strasbourg sunt foști colaboratori sau oficiali ai ONG-urilor patronate de Soros.  Astfel, 12 judecători au conexiuni directe cu Open Society, în timp ce alți 7 au legături cu Comitetul pentru Drepturile Omului Helsinki, iar ceilalți au activat la Amnesty International, Human Rights Watch și Interghits, continuă evz.