ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-a deschis o anchetă la un centru de vaccinare din Neamț, după ce 3 persoane au primit AstraZeneca la doza 3-a, scrie Antena3.

Potrivit sursei menționate, patru pacienți au dorit să-și facă a 3-a doză cu AstraZeneca, 3 dintre ei din Neamț, iar celălalt din Brașov. Informațiile au apărut în buletinul de vaccinare transmis de CNCAV.

”Au fost 3 situații la Neamț și una la Brașov. CNCAV a emis instrucțiunea care reglementează administrarea vaccinurilor pentru doza de rapel (booster), astfel încât răspunsul imun să fie maximal pentru beneficiari. Situațiile punctuale trebuie documentate în centrele respective”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Libertatea.

Prefectul din Neamț a confirmat cele întâmplate, precizând că așa au vrut pacienții.

Acum, este în desfășurare o anchetă demarată de DSP Neamț, unde s-a remarcat faptul că 3 persoane au fost vaccinate cu doza 3 de vaccin AstraZeneca.
 
Potrivit CNCAV, doza a 3-a este disponibilă doar pentru serurile SpikeVax(Moderna) sau Pfizer.