ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Cu Ancuța, la mănăstire 

Cu toții am trăit momente emoționante, din nou, împreună cu  Ancuta Bodnar. De această dată, în Altarul de vară al Mănăstirii Moldovița. Gazdă bună și primitoare, cuvioasa maică stareță, Stavrofora Benedicta. 
 
Sub cerul albastru al verii, cu nelipsitul Tricolor in mână, sportiva, împreună cu domnii Virgil Saghin și Zenoviu Gavril Cenusa, primarul si viceprimarul comunei Vatra Moldoviței, toți îmbrăcați în frumoase straie naționale, s-au alăturat credincioșilor participanți la Sfânta Liturghie.

Și cât de sus s-au ridicat inimile tuturor, când, pe rând, începând cu părintele Mihai, maica  stareță, primarul comunei, toți cu emoții și lacrimi in ochi, i-au adus Ancuței, cuvinte de felicitare. Viceprimarul a cântat  minunat,
IUBI-TE - VOI,  DOAMNE!-ca o completare a frumuseții ceremoniei.

 Un grup restrâns de copii au povestit lumii adunate, în grai bucovinean, despre povestea muncii și succesului sportivei.
S-a plâns de emoții, dar s-a și râs, de spusele celor mici și de frumusețea și gingășia lor.

Am simțit că locul în care trăim e binecuvântat cu oameni inimoși, care au în seva lor, un patriotism local, exprimat sincer și frumos!
Nu se putea mai ales! În fața Bunului Dumnezeu, care zilnic ne rabdă pentru toate, să nu mulțumim, cum știm noi mai bine.
A vorbit și Ancuța, atât de firesc, cu familia alături, despre toate cele trăite în lumea canotajului, de la debut si până la victorie. Și-a închinat succesul Bunului Dumnezeu, cu smerenie si multă recunoștință.

Zi de ținut minte.

Aici încheiem pentru o perioadă, festivitățile locale, dedicate unei mari campioane”, a scris Ilaria Pușcă, pe facebook.

Ancuța Bodnar a adus prima medalie de aur a delegației României la Tokyo. Bodnar, alături de colega ei, Simona Radiș, au câștigat cursa de dublu vâsle (2x), fiind cea de-a 20-a medalie pe care canotatorii români o câștigă în istoria Jocurilor Olimpice și cea de a 90-a medalie olimpică de aur pentru sportul românesc.

Iată momentul în care Ancuța Bodnar câștigă aurul, la Tokyo:
 

 
 
FOTO cu sărbătorita, de la altarul de vară al Mănăstirii Moldavița: