ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cazul Laurențiu Baranga, fostul șef de la Oficiul de Spălare a Banilor, care a ajuns să ocupe funcții înalte în stat cu o diplomă falsă de bacalaureat, ies la suprafață detalii la fel de revoltătoare și în cazul lui Andi Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică, organismul care se ocupă de informarea populației cu date oficiale în timpul pandemiei. Manciu este acuzat că nu și-a finalizat studiile universitare.
 
Informația a ieșit la iveală după ce jurnalista Ioana Ene Dogioiu a publicat pe spotmedia.ro un articol în care vorbește despre detaliile șocante în dosarul fostului șef de la Oficiul de Spălare a Banilor, Laurențiu Baranga unde afirmă că:

"Baranga nu e un accident, Baranga mi se pare mai degrabă un simptom care doar pe dl Orban pare a nu-l îngrijora.", scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu. Articolul continuă cu noi dezvăluiri despre Andi Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică, pe care îl acuză că nu și-a terminat studiile universitare.

"Dacă domnia să era omul care dorește în mod sincer să reformeze statul roman din temelii și pentru această reformă cere votul românilor, eu aș fi așteptat să-l văd negru de supărare, aș fi așteptat să văd demiterea celor care au făcut evaluarea în baza căreia domnia sa a semnat ultima numire a dlui Baranga, aș fi așteptat declanșarea unei verificări la sânge a tuturor titularilor de funcții publice de sus în jos. Așa descoperea poate dl Orban că al său consilier de stat, Andi Manciu, pe care l-a pus în fruntea Grupului de Comunicare Strategică, care scrie cele mai sensibile OUG ale Guvernului și are deja un loc eligibil pentru viitorul Parlament, este o persoana fără diplomă de licență”, mai scrie Ioana Ene Dogioiu.
 
Andi Manciu este consilier de stat în cancelaria primului-ministru. Jurnalistul Ion Spânu scria la începutul pandemiei cine sunt cei care fac parte din GCS. Andi Manciu a fost reporter la Realitatea TV, după care a trecut ca o umbră pe la Evenimentul Zilei în perioada Udrea, pe la B1 și apoi la Mediafax. În 2015 a decis să se înscrie în PNL, unde a obținut postul de coordonator al Departamentului de Comunicare. Din activitatea de presă nu-l cunoaște aproape nimeni, însă în rîndul susținătorilor PNL s-a remarcat prin postările sale de pe Facebook, unde multiplică atitudinea anti-PSD a președintelui Iohannis, atacînd chiar Curtea Constituțională, scria jurnalistul Ion Spânu.
 
Conform CV-ului oficial, Andi Manciu ar fi absolvit SNSPA în 2008.
 
SNSPA a venit acum cu o precizare: „Domnul Eduard Andi Manciu a fost înmatriculat la Facultatea de Științe Politice, specializarea științe politice promoția 2004-2008, dar nu a absolvit studiile universitare de licență".
.