Andrei Caramitru visează de-acum la momentul în care Primăria Bucureștiului va fi condusă de un lider al alianței USR-Plus. În stilul comentariilor halucinante care l-a consacrat pe rețelele de socializare, Andrei Caramitru vrea ca prioritatea viitorului edil al alianței să fie redenumirea porțiunii bd Kiselef în „Bulevardul Eroilor Anti-Comuniști” .

„Prima măsură pe care viitorul primar al Bucureștiului din partea Alianței trebuie să fie următoarea:

- Redenumirea porțiunii bd Kiseleff care trece prin fața sediului PSD și a Ambasadei Rusiei în 'Bulevardul Eroilor Anti-Comuniști';

- pus un monument mare, pentru cei omorâți la mineriade, exact în fața sediului PSD;

- pus un monument mare, pentru cei omorâți de comuniști in anii 50-60, exact in fața Ambasadei Rusiei, a scris Andrei Caramitru pe pagina sa de Facebook.

Propunerile sale au stârnit reacții diferite pe Facebook, mulți ironizând sugestiile lui Caramitru jr.  Jurnalistul Dan Andronic a dat de pământ cu Andrei Caramitru și cu declarația sa.

„Prostovanul ăla USR-ist de Andrei Caramitru vrea să redenumească bulevardul Kiseleff, Bulevardul Eroilor Anti-comuniști.
Pentru că dă dovadă de analfabetism cultural de clasa a 6-a și crede că Pavel Kiseleff a fost vreun general KGB, eu propun să-i scoată din calendar pe Chiril și Metodie, să-i interzică lui tac-su să mai joace Cehov și Gogol, iar cărțile lui Soljenițîn să fie arse în librării.
După care să bea o vodcă și să se îndoape cu icre negre. E singura parte pe care sigur o va înțelege!”, a comentat Andronic pe pagina sa de socializare.

 
Și alți internauți au reacționat. „Când semidoctul are senzația de mesianic, începe să umple și literele bătute în piatră”, a spus unul dintre ei.
 
Tot într-o postare recentă pe contul său de socializare, Andrei Caramitru susține că scăderea scorului partidelor vechi la alegerile europarlamentare este cauzată de discursul „învechit” și de „corupție”, capitole la care acesta încadrează religia, familia și sentimentul național. De asemenea, el insinua că doar județele și zonele care votează PSD sunt lovite de calamități naturale. Caramitru jr acuzat PSD că este responsabil de „holocaustul României”, susținând că „e mai rău decât ce am suferit în al doilea război mondial”. Ulterior, el și-a editat postarea punând în sarcina social-democraților „genocidul împotriva României”. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews