ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe vremuri, timp de zeci si zeci de ani, numerosi români si alti est-europeni visau sa emigreze în America, considerata "taramul fagaduintei", o tara unde emigrai daca voiai sa te bucuri de libertate, democratie si prosperitate, si unde puteai sa urmaresti si sa atingi "visul american". In mod suprinzatori pentru multi, in ultimii ani pare sa apara un trend invers: tot mai multi americani se gandesc la posibilitatea de a emigra in Europa de est, inclusiv in România (chiar asa!). Am citit recent un articol de pe un site american conservator, unde s-a publicat o lista cu 8 tari care sunt considerate avand cele mai potrivite conditii de viata pentru americanii care vor sa emigreze din tara lor, pentru a gasi un loc unde pot face fata mai bine incercarilor cauzate de multiplele crize globale si de marea resetare care este in lucru, si care afecteaza din plin SUA, aflata in prima linie a transformarilor brutale.

Din aceasta lista de tari - detinatie sugerate pentru americanii conservatori, in afara de Mexic, toate celelalte 7 tari sunt din Europa centrala si de Est. Iar intre cele 7 tari recomandate, se afla si România noastra. Iata care sunt principalele caracteristici ale tarii noastre, vazute de catre acesti americani drept avantaje, pentru care ar merita sa emigreze pe plaiurile noastre:

- România are a doua cea mai scazuta rata de vaccinare anticovid din Uniunea Europeana (acesta este considerat un indicator important care arata cat de constienti sunt oamenii asupra a ceea ce se intampla în realitate in lume)
- românii sunt considerati a fi oameni mandri, prietenosi si ospitalieri cu strainii, mai ales cu cei veniti din Vest
- coruptia în randul autoritatilor se afla inca la un nivel destul de ridicat, ceea ce este vazut ca un mare avantaj: viitorul este vazut mai luminos intr-un stat semicorupt si disfunctional ca cel român, unde guvernul si institutiile sunt slabe si nu au forta si determinarea ncesare pentru a impune pasaportul Covid si de a hartui zi de zi cetatenii pentru a-i face sa se supuna unor restrictii aberante.
- un alt avantaj major al vietii intr-un stat corupt este considerat faptul ca persoanele cu bani mai multi sau cu relatii au posibilitatea sa ocoleasca legile abuzive si restrictiile sanitare aberante, dar si sa reziste mai eficient in fata tiraniei digitale care se prefigureaza.

Interesant este si ca, in viziunea autorilor listei de tari - destinatie, faptul ca in Romania exista baze NATO/americane permanente este vazut ca un fiind un dezavantaj si un risc, si nu un avantaj, pentru potentialii emigranti din SUA in România.

Pornind ce la cele afirmate în articolul de pe site-ul american conservator, parerea mea este ca pe masura ce situatia democratiei si economiei americane se degradeaza, tot mai multi americani cu vederi de dreapta, crestini si traditionalisti, se vor gandi sa emigreze, si e posibil ca destui sa aleaga chiar România drept safe-haven - destinatia unde sa îsi gaseasca refugiul în fata crizelor prezente si viitoare...

Orice s-ar zice, traim vremuri interesante si total imprevizibile.