ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Solistul trupei "Goodbye to Gravity”, Andrei Găluț, s-a constituit parte civilă în dosarul în care Cristian Popescu Piedone este acuzat de abuz în serviciu pentru eliberarea autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv și cere despăgubiri de două milioane de euro. Alături de el, alte 89 de persoane au depus cereri scrise de constituire de parte civilă, scrie aradon.ro

„La data de 6.04.2016 numitul Găluț Ioan Andrei în calitate de solist al formației muzicale care susținea concertul din Clubul Colectiv din data de 30.10.2015 a suferit vătămări și a formulat cerere de constituire parte civilă pentru prejudiciul moral suferit – spitalizarea îndelungată, decesul prietenei sale Strugaru Madalina Magdalena cu care urma să se căsătorească în luna decembrie 2015, suferințe fizice și psihice permanente fără nicio șansă de remediere, care îl împiedică să se gândească la viitor, având speranță de viață doar în dependență directă cu priceperea medicilor care îl îngrijesc și îl vor îngriji, restrângerea la maxim a tuturor posibilităților de a se bucura de viață, neputința de a se mai integra în societate, în cercul de prieteni avut anterior ori în alt cerc, autoizolarea sa socială forțată de starea în care se află fără voia sa și fără nicio vină din partea sa, fiind în prezent izolat în spitalul din Germania din cauza bacteriilor cu care a fost contaminat în urma spitalizării în România – în cuantum de 2.000.000 euro”, se arată în dosarul fostului edil al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.
 
Andrei Găluț este singurul supraviețuitor al trupei "Goodbye to Gravity", care a concertat în clubul Colectiv în seara de 30 octombrie 2015, când în urma incendiului izbucnit în club și-au pierdut viața 64 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din țară și 12 în spitalele din străinătate.
Tânărul încearcă să depășească drama prin care trece, fiind  internat în spitalul din Olanda în care a suportat o serie de intervenții chirurgicale dificile.