ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă un oligarh rus din cercul Gazprom a decedat în condiții suspecte, de data aceasta căzând de pe o stâncă. La doar 37 de ani, directorul general al stațiunii de schi Krasnaya Polyana, Andrei Alekseevici Krukovsky, a murit în mod tragic după ce s-a accidentat la munte, pe drumul spre fortăreața Aczipsinskaya din regiunea Soci. Bărbatul a fost transportat la spital și a murit duminică din cauza rănilor suferite, a anunțat agenția de presă rusă TASS, citată de NewsBeezer.com

Moartea managerului principal al companiei de stat a fost confirmată de serviciul de presă al stațiunii, pe care Krukowski o conducea din 2019. Krasnaya Polyana este una dintre cele mai renumite stațiuni de schi din Rusia. În 2014 a făcut parte din complexul olimpic al Jocurilor de iarnă de la Soci.

Circumstanțele în care s-a produs accidentul lui Krukowski urmează să fie cercetate de anchetatori. Aceștia au ordonat deja o autopsie, a relatat agenția TASS, pe baza rapoartelor Comitetului de Investigații de pe teritoriul Teritoriului Krasnodar.

Serie neagră la Gazprom

Andrei Krukovski a absolvit cu brio Institutul de Economie, Politică și Drept din Moscova în 2006. El a obținut un doctorat în economie. În 2019 a terminat programul de educație pentru cadre la London Business School. În perioada 2001-2014 a deținut funcții de conducere în sectorul privat. În 2015 a început să lucreze la stațiunea Krasnaya Polyana, iar patru ani mai târziu a devenit directorul acesteia.

Este vorba de un alt director al Gazprom care a murit în mod tragic în acest an. În aprilie, rămășițele lui Vladislav Avayev, fost vicepreședinte al Gazprombank, ale soției și fiicei sale au fost găsite într-un apartament din Moscova. Cadavrele erau împușcate, iar poliția rusă a presupus inițial că Avayev și-a împușcat soția și fiica și apoi s-a sinucis. Sau a fost „sinucis”...

În același timp, poliția spaniolă a găsit rămășițele milionarului rus Serghei Protosenia, ale soției și fiicei sale, care închiriaseră o casă în stațiunea spaniolă Lloret de Mar.