ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru de externe al României, Andrei Marga, a fost amenințat cu ”dosar penal” de către consilierul șefului biroului președintelui ucrainean, Mihailo Podaliak, potrivit agenției RBC-Ucraina, relatează de Știripesurse.

„"Criza agenților" determină Rusia să scoată din dulap chiar și cea mai uitată naftalină politică. Dacă românul domn Marga își face declarațiile "cu toată responsabilitatea", atunci trebuie să înțeleagă și perspectiva răspunderii penale pentru încălcarea integrității și suveranității unui alt stat”, a scris Podaliak, citat de Rador.
 
 
În plus, Ministrerul de Externe al României a dublat mesajul venit din Ucraina, condamnând de asemenea declarațiile făcut de Andrei Marga:

”Ministerul Afacerilor Externe consideră că declarațiile făcute de domnul Andrei Marga în spațiul public cu privire la războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei și efectele acestuia sunt inacceptabile.

Aceste declarații sunt în flagrantă contradicție cu poziția oficială a României față de agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, precum și cu principiile fundamentale de drept internațional care guvernează relațiile internaționale în prezent.

MAE respinge ferm poziționarea domnului Marga, care preia, încurajează și propagă narativele maligne emise de Rusia.

MAE reiterează susținerea sa fermă pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în granițele sale recunoscute la nivel.”, se arată în comunicatul MAE.
 
Amintim că profesorul Andrei Marga a declarat că Ucraina se află în „frontiere nefirești” și trebuie să cedeze teritorii României Poloniei, Ungariei și Rusiei.