ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității intră de joi în grevă japoneză, nemulțumirea acestora fiind legată de situația salarială, potrivit unui comunicat de presă al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, citat de Știripesurse.

„Ca rezultat al eșecurilor tuturor demersurilor făcute de conducerea C.N.S.A.S. în materie salarială, angajații instituției noastre se află într-o situație discriminatorie față de colegii din alte instituții publice din administrația publică centrală, încă de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017, fapt care a creat și continuă să provoace o stare de nemulțumire profundă, fiind tratați ca o categorie inferioară de funcționari publici”, potrivit sursei citate.

Revendicările angajaților CNSAS sunt:

  • Aplicarea fără întârziere a prevederilor Legii 153/2017 și încadrarea tuturor angajaților C.N.S.A.S. pe grila maximă de salarizare, care ar fi trebuit a fi aplicată la data de 01.01.2022 și care nu se aplică nici la data redactării prezentului comunicat ;
  • Calcularea sporului de condiții vătămătoare în cuantum de 15%, așa cum este prevăzut în ordinele de numire în funcție, respectiv contractele individuale de muncă ;
  • Acordarea unei majorări de 15% a salariului de bază pentru complexitatea muncii.
 
„Încă din 2018, instituția noastră a inițiat demersuri atât pe lângă Parlamentul României, cât și pe lângă Guvernul României pentru îndreptarea inechităților salariale, acțiuni care nu au avut niciun rezultat. Totodată, fiecare inițiativă a fost respinsă pe motiv că la o proximă inițiativă legislativă vor fi eliminate aceste discriminări”, se mai arată în comunicatul citat de Știripesurse.