ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Matei şi Antonia Radu, ofiţeri-inspectori cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, au fost reţinuţi, luni, de procurorii militari ai DNA, în cazul incendiului din clubul Colectiv, informează Agerpres.

Potrivit DNA, cei doi angajaţi de la ISU sunt acuzaţi de abuz în serviciu. Concret, cei doi au permis funcţionarea în continuare a SC Colectiv Club SRL Bucureşti, deşi, în urma unui control, au luat cunoştinţă şi au constatat faptul că societatea desfăşura activităţi specifice unui club fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu. În condiţiile constatate nu au întreprins nicio măsură pentru intrarea în legalitate din acest punct de vedere, aducându-se astfel atingere drepturilor şi intereselor legitime ale mai multor persoane fizice şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

George Matei şi Antonia Radu vor fi prezentaţi marţi Tribunalului Militar Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.