ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații Realitatea TV au primit, marți dimineață, înștiințare că nu mai au voie în sediu.

La intrarea în sediul de televiziune, li s-a dat o hârtie în care li se spune că nu vor mai avea acces în clădire, notează paginademedia.ro. Nota primită îi anunță că au voie să intre doar în scopul preluării bunurilor.
 
Notele de evacuare vin după ce, în cursul zilei de luni, angajații postului au fost anunțați printr-un e-mail intern că trebuie să folosească „numai ușa rotativă” (intrarea principală) și că dacă folosesc alte uși de acces în clădire „se declanșează o alarmă”.

De la începutul lunii aprilie, Realitatea Media este, oficial, în faliment. 
Realitatea TV a încheiat anul 2018 cu datorii de 127 de milioane de lei la stat, potrivit datelor ANAF, citate de Supervizor. Realitatea Media SA București, deținătoarea licențelor audiovizuale pentru Realitatea TV și Realitatea FM, a intrat în insolvență în septembrie 2011, la propria cerere. 

În momentul deschiderii procedurii de insolvență, datoriile societății erau de puțin peste 36 milioane lei.

Astfel în cei aproape șapte ani și jumătate, de la începutul procedurii și până la sfârșitul lui 2018, datoriile Realitatea au crescut de 3,5 ori sau cu 90.952.255 lei. 

În 2018, ANAF a cerut de două ori trecerea Realitatea Media la faliment, solicitările fiind respinse de două ori de către instanță. 

De asemenea, pe 19 decembrie 2018, Tribunalul București, prin judecător sindic Mariana Moncea a confirmat planul de reorganizare al debitoarei Realitatea Media SA.

Acționarii majoritari ai societății Realitatea Media SA sunt Cozmin Gușă și Măricel Păcuraru. Gușă a declarat că el și Păcuraru sunt acționarii majoritari, cu 80%, ai Realitatea Media SA, printr-un offshore din Cipru, precizând că, la momentul respectiv, exista un proces în derulare în respectiva țară pentru ca justiția să le recunoască oficial această calitate.