ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații restaurantelor și cafenelelor vor protesta la locul de muncă, miercuri, între orele 17:00 și 18:00, împotriva restricțiilor impuse de Guvern și care nu au mai fost diminuate după 15 iunie în ceea ce privește accesul în interiorul localurilor. 

Protestul angajaților din industria ospitalității nu înseamnă că terasele vor fi închise timp de o oră, ci că ultima comandă va fi luată la ora 17:00, clienții putând în continuare să rămână la masă, însă nu vor mai fi serviți până la ora 18:00, timp în care personalul se va duce la intrare, unde va afișa pancarte cu mesaje despre nemulțumirile și revendicările din domeniul HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele), grav afectat de restricțiile din timpul pandemiei, atât în faza de închidere totală, cât și în cea de deschidere parțială.

Pe pancartele protestatarilor se vor putea citi mesaje precum: „Vă pasă de cei 400.000 de angajați?”, „Vă pasă de familiile celor 400.000 de angajați?” ș.a.m.d. 

Până în august 2020, circa 40% dintre operatorii HoReCa și-au închis localurile, iar cifra de afaceri a întregului sector a scăzut cu 70% față de anul 2019.
 
„Angajații vor ieși afară cu scaunele, în fața restaurantelor, cafenelelor. Ne nemulțumește ca nu se respectă conduita europeană și se blochează activitatea unui sector fără niciun fel de explicație. Nu există nicio dovadă că se propagă virusul mai repede decât în alte domenii de activitate”, a declarat Dragoș Petrescu, președinte HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România), pentru Mediafax.