ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit ultimei note informative a Guvernului francez, angajații sanitari trebuie vaccinați în proporție de 80% până în toamnă, cu cel puțin o doză de vaccin anticovid, informează Știri pe surse, citând AFP și Agerpres.

Inițiativa aparține miniștrinlor Sănătății, Olivier Véran și Brigitte Bourguignon, care au specificat astfel: "Obiectivul nostru este ca până în septembrie, cel puțin 80% dintre angajații din căminele de bătrâni și unitățile medicale să primească cel puțin o doză de vaccin",

"În caz contrar, vom deschide calea pentru vaccinarea obligatorie pentru angajații din domeniul sanitar", au adăugat ei, desemnând în special căminele de bătrâni și unitățile de tratament de lungă durată dedicate persoanelor de peste 60 de ani și aflate, de obicei, în custodia unor spitale (USLD) unde "doar 55% dintre angajați au primit cel puțin o doză de vaccin".

"Acest lucru este insuficient și nu este o situație normală în ceea ce privește fragilitatea rezidenților, într-un context de amenințări legate de apariția și răspândirea anumitor variante îngrijorătoare",au mai declarat miniștrii.

Acțiunea este luată în contextul scăderii ratei de interes pentru vaccinarea anticovid.  Ministrul Sănătății argumentând că, din moment ce munca de convingere nu este suficientă pentru ca oamenii să se vaccineze, trebuie trecut la vaccinarea obligatorie.