ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând din 2021, angajatorul va putea acorda salariaților care lucrează de acasă cel mult 400 lei în fiecare lună ca să-și plătească facturile la utilități. Sumele nu sunt impozabile și pot fi alocate fără documente justificative din partea beneficiarilor.
 
Angajatorul va acoperi facturile la utilități pentru angajații care lucrează de acasă, așa cum prevede legea Legea 296/2020 care a fost publicată în Monitorul Oficial. Salariații care muncesc în regim de telemuncă vor putea primi cel mult 400 de lei de la angajatori pentru acasa-și plăti facturile la utilități, notează Economica.net.
Firmele vor putea oferi sariaților acești bani fără documente justificative din partea beneficiarilor. Sumele acordate nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza de calcul pentru contribuții sociale, iar aceste cheltuieli sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, prevede Legea 296/2020, publicată în Monitorul Oficial la 21 decembrie.