ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un lucrător de laborator necunoscut a scrijelit cuvântul „HELP / AJUTOR” cu bandă adezivă pe un aparat în timpul unei filmări pentru știrile RTE News din 28 noiembrie. Emisiunea a prezentat așa-numita variantă „Omicron”, însoțind-o cu imagini din niște presupuse  laboratoare de testare Covid, scrie The Idaho Tribune.

Multe persoane îngrijorate care au văzut filmarea pe Internet încearcă să afle cine este tehnicianul de laborator care a scris cuvântul „HELP” în prim-planul camerelor de filmat și de ce a recurs la un asemenea gest, care seamănă foarte mult cu genul de semnale pe care le afișează persoanele răpite ce vor să transmită altceva decât li se cere. Sau o fi vorba de un simplu avertisment despre mult-clamata periculozitate a noii variante africane? „Ce a vrut să spună autorul?”. Până acum nu s-a găsit un răspuns clar la această întrebare. Ambiguitatea trenează asupra intențiilor transmițătorului.
 
Postul de televiziune de știri cu sediul în Dublin, Irlanda, nu a retras încă filmarea controversată. Buletinul de știri în cauză poate fi văzut aici, deocamdată. VIDEO: