ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul german Angela Merkel a elogiat luni dezvoltarea economică a Ungariei și a subliniat importanța cooperării bilaterale, cu prilejul vizitei la Berlin a premierului ungar Viktor Orban, transmit dpa și MTI, citate de Agerpres

„Dezvoltarea economică a Ungariei a fost până acum foarte, foarte pozitivă, și cred că acest lucru s-a datorat și Uniunii Europene”, a declarat Angela Merkel.

„Ungaria este o țară care a reușit să iasă dintr-o situație dificilă prin investiții inteligente, prin dezvoltarea economiei”, astfel încât astăzi este în căutare de mână de lucru calificată și nu-și face griji în legătură cu șomajul, a afirmat cancelarul german, adăugând: „Economiile noastre au legături foarte strânse”.

Premierul ungar a declarat, la rândul său, că balanța comercială bilaterală germano-ungară înregistrează anual noi recorduri, numai în 2019 volumul schimburilor depășind 55 de miliarde de euro.

Cei doi lideri au indicat în declarațiile făcute înaintea discuțiilor oficiale că pe agenda convorbirilor se afla și extinderea Uniunii Europene, Angela Merkel menționând Albania și Macedonia de Nord drept candidate la o viitoare intrare în Uniune.

La rândul său, Viktor Orban a declarat că Ungaria este favorabilă extinderii U.E., exprimându-și dorința continuării parcursului european al Serbiei, pe care îl consideră o condiție esențială pentru stabilitatea Balcanilor, potrivit dpa.