ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din 21 februarie, Anglia va trata Covid-ul ca pe o răceală. Singura măsură anticovid din țară a rămas autoizolarea. Anunțul a fost făcut de premierul Boris Johnson, la o întâlnire cu deputații, în condițiile în care reglementările de limitare a răspândirii COVID în Anglia sunt așteptate să expire pe 24 martie, relatează ZiarulClujean.

„Dacă tendința încurajatoare a datelor la care asistăm va continua, mă aștept că vom putea elimina ultimele restricții, inclusiv obligația de carantină pentru persoanele pozitive, cu o lună înainte de termen”.


Cu alte cuvinte, cel puțin în Marea Britanie, coronavirusul va fi tratat ca o gripă. Persoanele infectate vor putea continua să trăiască normal, fără izolare sau carantină, a scris sursa citată.

Este remarcabil cum o țară intens vaccinată ca Marea Britanie anunță ieșirea din regimul de restricții deși numărul infectărilor post-vaccinare a adus-o în scenariul roșu, în timp ce o țară aflată în verde ca România este încă ținută artificial în stare de alertă, cu majoritatea drepturilor constituționale suspendate, aprecia colegul nostru, Vlad Pârău.

Declarația istorică rostită în fața deputaților din Camera Comunelor VIDEO: