ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cutremur în DNA după apariția înregistrărilor cu procurorul șef. Mesajul șefei DNA spune că a depus plângere penală în cazul publicării înregistrărilor. Laura Codruța Kovesi sustine că cel care a făcut înregistrările din ședință trebuie să raspundă în fața legii, anunta Antena 3.

Kovesi a dispus mai multe controale la cele trei secții, Secția 1, Secția 2 și Judiciar și Penală și spune că toți cei care nu corespund standardelor profesionale și etice trebuie să plece. Șefa DNA vrea ca cel care a făcut publică înregistrarea din ședința de lucru a DNA să răspundă în fața legii.

În mesajul transmis online, șefa DNA ar fi reiterat că înregistrările apărute în spațiul public sunt un „trucaj grosolan" pentru că „unele afirmații nu au fost făcute deloc în acea ședință de lucru". Kovesi i-ar fi anunțat pe subordonați că serviciul tehnic a făcut o evaluare preliminară a înregistrării constatând că „există intervenții pe înregistrare prin adăugarea, suprapunerea sau îmbinarea unor sunete/zgomote/cuvinte", precizând că "acel trucaj" oferă "indicii bune pentru anchetă".

„Trebuie să răspundă în fața legii cel/cea care a înregistrat ilegal și a dat public înregistrările cu ședința de lucru internă a DNA (spun cel/cea pentru că cercul limitat de suspecți are și "ea" și "el" dar îl vom numi de acum încolo infractor - fără gen – pentru că asta este). În acest moment avem conturat un cerc de suspecți și vom afla cine este vinovat de această faptă.

Mulțumesc celor care au dat informații utile în acest sens. De altfel eu am mai dat un mail cu puțin timp în urmă, în care spuneam unor colegi să aibă grijă cu cine ș ice vorbesc. Mai ales după ce un mail trimis de mine a fost dat lui Șerban Nicolae care l-a citit direct la TV. Și știți ceva?

Oamenii se laudă cu ce află sau cu ce sms-uri/discuții pe whatsapp sau telegram au cu cei din DNA. Așa încât, așa cum v-am spus, se află cine a făcut asta și se află de ce. Acum rămâne să răspundă penal pentru asta. Probabil după mailul meu cel/cea care furniza toate bârfele unor persoane din afara DNA a stat cuminte câteva zile spunându-și că, dacă nu i s-a spus nimic probabil nu se știe.

Nu! Va răspunde penal pentru furnizarea unor informații așa cum va răspunde și pentru înregistrarea ilegală pe care a furnizat-o în afara DNA. Cum spuneam, lumea e mica și așa ceva se află mereu", le-ar fi spus Kovesi procurorilor din DNA.

Procurorul șef al DNA le-ar fi cerut celor din subordine să fie uniți și să le arate oamenilor "că DNA înseamnă tot ceea ce era în ianuare, când au ieșit în stradă" să îi susțină și "că DNA nu este un infractor care înregistrează ilegal. (..) Să nu lăsăm un un infractor ca alături de infractori disperați investigați de noi să ne intimideze sau să ne timoreze", ar fi spus Kovesi, a mai adăugat sursa citată.


Luju. dezvaluia vineri ca mai mulți procurori ai Secției a II-a au făcut plângere la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva conducerii DNA.

Printre ei se numără și cei doi procurori pe care Laura Codruța Kovesi încearcă să-i elimine din Directia Nationala Anticoruptie, Doru Țuluș și Mihaela Iorga Moraru.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, plângerea a fost făcută inclusiv împotriva procurorilor care anchetează dosarul interceptărilor cu Laura Codruța Kovesi.