ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Antena 3 a difuzat, luni seara, o informație conform căreia pe când era procuror la Timișoara, Cristian Lazăr procurorul care a emis neînceperea urmăririi penale într-un dosar de conflict de interese care îl viza pe Klaus Iohannis, a făcut un accident de mașină.   Lazăr ar fi băut și a condus autovehiculul în care mai erau două persoane. Din cauza consumului de alcool, a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un stâlp. Una dintre persoanele din mașină, o grefieră, a  fost prioectată prin parbriz și a murit.

Totul s-a întâmplat în urmă cu 17 ani, pe 3 decembrie 2001. În 2002 a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă, dosarul fiind instrumentat la PCA Timisoara. În 2004, s-a cerut aviz pentru trimiterea în judecată. Ministrul Justiției de atunci, Cristian Diaconescu, a respins cerera, iar procurorul care facea dosarul l-a închis.

În prezent, Cristian Lazăr instrmentează, la Parchetul General, dosarul privind casele familiei Iohannis, cauză în care Carmen Iohannis va fi audiată joi.