ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de protestatari au pătruns miercuri în jurul orei 15 în sediul Primăriei orășelului Chambéry din sud-estul Franței, de unde au sustras portretul președintelui Emmanuel Macron, inițiatorul obligativității accinării și a pașaportului „sanitar” intern, măsuri care au suscitat ample mișcări contestatare. O filmare îi surprinde pe manifestanții pătrunși în primărie cum aduc dintr-o încăpere de la etaj portretul lui Macron, pe care îl afișează cu capul în jos deasupra balustradei, amenințând să-i dea drumul pe scări în jos. Corul celor aflați pe trepte striga în tot acest timp „Macron, démission!”. Momentul amintește de scenele de la Revoluție, când manifestanții pătrunși în instituții scoteau pe geam portretul „tovarășului” și îi dădeau foc, aruncându-l apoi de la etaj. Se pare că francezii ori n-au avut brichete, ori n-au avut curaj. 
 
 

Primăria orășelului Chambéry a condamnat cu fermitate pătrunderea manifestanților în clădirea publică:
 
„Nu este tolerabil să fie atacat un loc simbolic, cum este primăria, unde sunt asigurate în fiecare zi servicii publice de care beneficiază toți locuitorii. De altfel, primăria Chambéry, ca și alte municipalități din Franța, nu are nicio prerogativă în domeniul politicii de sănătate, care este de competența statului”, afirmă primăria pe pagina sa web

Și atunci, dacă primăria n-are nici un amestec cu președinția, de ce venerează portretul președintelui? Este Macron, cumva, primar de Chambéry?