ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când vă mai vine gândul că statul vă vrea binele și nu știe cum să vă scape de Covid mai repede, gândiți-vă de două ori! Ministerul Sănătății a trimis spitalelor din România medicamente expirate pentru tratarea noului coronavirus, dar a căror valabilitate a fost prelungită din pix. Totul, pentru binele bolnavilor!

Farmaciile unităților sanitare din România au primit mii de doze expirate de anticorpi monoclonali. Serul a fost trimis de Ministerul Sănătății și ieri a fost împărțit în spitale pentru a fi administrat pacienților bolnavi de coronavirus. Ca să le poată folosi, dozele expirate din septembrie 2021 au venit însoțite cu o scrisoare de la producător prin care anunță că valabilitatea a fost prelungită cu 1 an și 3 luni. Dat fiind că ele erau expirate din septembrie 2021, valabilitatea lor reală este până la finele acestui an.

Conform Antena 3, medicii susțin că nu vor administra anticorpii monoclonali expirați pentru că nu își asumă riscurile ulterioare. La rândul lor, managerii spitalelor sunt revoltați că dozele expirate nu pot fi introduse în gestiune. 

Dozele expirate provin dintr-o donație a statului german. Potrivit unor surse medicale, doar Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) poate da avizul în această situație - nu că n-ar face-o, având în vedere că EMA a girat, de exemplu, serurile Covid de la AstraZeneca și după ce utilizarea acestora fusese suspendată în peste jumătate dintre statele europene